PMS talk 1

by - 6:49 PM


Hai. Assalamualaikum.

Hmm apparently, I am in the middle of doing my work. And every 5 minutes, my Microsoft word will suddenly not responding. Aku as usual, being in this situation, it feels like vomiting and my gut feeling says that, ‘throw that stupid laptop please and enjoy your life peacefully’.  I hate working with slowwww gadget. However, I have no one to blame. I just don’t know how to service my laptop on the do’s and donts. Jadi aku cuma mengamuk sendirian. Ni cerita hari ni. Semalam aku tidur kul 2. Pon ada jugak kejadian not responding ni. Tapi takpela, skali dua je. Masih dalam ruang lingkup kesabaran aku. My work I can say almost 70 % done that night. Right before I shut off my laptop, my word files that I’m working on re-appear asking me if I want to save that file. Malas nak fikir, I straightaway save that file. But then I feel like I want to re-check that file.. Thennn..tattaraaa!!! File yang aku baru save tu dah overread file yang aku dah buat keje semalaman tu.  Actually file yang aku baru save tu yang keje aku buat sebelum pukul 10. Faham ke tak ni cerita aku ni? hahaa. Sudaahnya malam tu tido dengan air mata. Sikit la pasal aku dah ngantuk, drama air mata tu singkat sahaja.kihkih. Hmm drama sungguh.

Intro ke ape ni? Hahaa. Kena la start cerita ape yang sedang berlaku sebelum habis emo. Gitu. Well skang aku dah masuk siri-siri nak menopous aku rasa. I’m just turning 30 for only 9 days. To be exact, I’m now 30 years old and 9 days. For 9 days being 3-series woman, I just want to conclude now that being 30 is not easy. It has been a tough 9 days for me.  But mostly, I have issue with emotions.  I’m not sure because on 1st Dec I was like a week away  from my menstrual cycle.  What I can say that it is full of drama. One after another.  So much drama I tell you!

Malas nak pikirlah. Tapiiiiiiiiiiiiiiiiii..i just need to pass through this phase. I just not feeling good with everyone, everything seems wrong. Huhuhu. Maybe for a while. Maybe after a week I’ll be okay. Hopefully soon I can restructure my life, my emotional state.  Or maybe I just need to balik kampung. It will be a total of 3 month tak balik kampung jumpa ma abah. Ahh emosi lagii. Huhu

With that I end my blog. Sebenarnya banyak nak tulis tapi dah lupa. Haha gitula tulis blog takde skrip ke pointform ke, sembur je. Terapi katenya. hahaha. Okaylah wassalam. Buleh dah sambung keje sikit. Rasa lega dah.

p/s: tulis blog takde plak laptop ni nak jem ke ape. Tapahaam sis. Dengki!
p/s 2: nampak tak title tu PMS 1, makanya akan ada 2, 3, 4.. ;P

You May Also Like

2 comments

  1. Mungkin kene g service laptop tersebut untuk mengurangkan emosi. Dan juga SF mungkin membantu hihihi. Semoga dipermudahkan keje Zie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat keje kat SF...haha mungkin jugak. Tula bilo mau ngantar laptop ni gi kedai tak taww huhu

      Delete

=)