July 2016 - Dear Haxeera,

30 July 2016

Senangnya buat blog header..lolz!
Assalamualaikum :)

Semalam, tetiba datang angin aku untuk berblog. Tang tu jugak aku nak tukar template. Then biasalah kalau main-main benda macam ni aku boleh spend whole day depan laptop. Kih kih kih

Semalam dah tukar template, hari ni rasa nak tukar blog header plak. Beria sangat aku duk mengadap youtube. Konon nak buat header bagi gempak sikit. Adala aku belajar sket. Tapi untuk beginner cam aku memang tak dapek la nak buat guna photoshop. Hahaa..

Dan akhirnya, aku pakai power point je. Hmm tak dayo la pakai adobe photoshop, bagi kat pakar jolah.

Guna power point, bapak punye senang.

1. Google image.
2. Bukak power point.
3. Tulis nama blog.
4. Sebelah nama blog tu, tempek gambar yang kau nak letak.
5. Last skali screenshot.
6. Paste gambar yang screenshot tu kat power point.
7. Crop bahagian yang tak nak.
8. Tadaa..siap!

kalau kreatif mesti jadi cantik punye..tapi tahap kekereatifan aku memang 1 out of 10 la.

Ha, camni jela buat masa skang. Dah, nak sambung buat gheja lain plak. Bye!

29 July 2016

I will start blogging again SOON! Just soon. Need summore time for myself.

HAHAHAHA!! This is maybe my fourth time saying that I'm going to start blogging again.Haha.

Well, i hope that i will start blogging soon. InsyaAllah. A little more time. I am rearranging things in a while.

Motip sangat letak gambar kanggaroo bersenang lenang..hihi